Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (2024)

"Onder perfecte omstandigheden werken aan school."

Ga direct naar :

  • Bijles
  • Examentraining
  • Citotraining
  • Voor Scholen

Schrijf je nu in

Professionele huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren

Leerlingen krijgen tegenwoordig veel maak- en leerwerk op. Door de grote druk kunnen leerlingen moeite hebben met het plannen en organiseren van hun schoolwerk. Een aantal factoren kan van invloed zijn. Tegenwoordig is er bijvoorbeeld veel afleiding door social media. Hierdoor wordt schoolwerk uitgesteld of niet gemaakt en als een bijzaak gezien. Om deze redenen helpt DeBijlesStudent jouw kind met het schoolwerk en het leren leren.

Hulp krijgen van jonge slimme studenten die maar een paar jaar ouder zijn dan je kind zorgt ervoor dat de drempel om uitleg te vragen lager wordt. Het uitstelgedrag dat ontstond door de onzekerheid heeft vaak een negatieve invloed op de schoolresultaten van leerlingen. Vanaf de eerste week zien we verbeteringen in de schoolresultaten, alleen al omdat jouw kind zich gesteund voelt. Dat werkt motiverend en kan precies dat zetje zijn dat je kind nodig heeft om weer meer plezier te krijgen in school.

schrijf je nu in voor huiswerkbegeleiding

Volg huiswerkbegeleiding bij ons en leer makkelijker leren

Tijdens de huiswerkbegeleiding worden leerlingen door enthousiaste studenten uit het hoger beroeps- of wetenschappelijk onderwijs begeleid in het maken en plannen van hun schoolwerk. Daarnaast kunnen leerlingen overhoord worden, vragen stellen en controleert de student het huiswerk. Leerlingen zitten in kleine groepjes en kunnen op die manier intensief begeleid worden bij het maken van het huiswerk en het leren voor toetsen onder begeleiding van de student. De leerlingen worden niet enkel ondersteund bij het maken van huiswerk, maar ook een haalbare leer- en huiswerkplanning maken komen aan bod!

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (1)

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (2)

Bij ons leer je goed plannen van je schoolwerk

Door druk op het middelbaar onderwijs kunnen leerlingen moeite hebben met het plannen en organiseren van hun schoolwerk. Een aantal factoren kan van invloed zijn, waardoor schoolwerk wordt uitgesteld of niet wordt gemaakt. Leerlingen focussen zich liever op het spelen- of gamen met vrienden in plaats van het maken van schoolwerk. Ook kan het zijn dat leerlingen hun schoolwerk uitstellen of zelfs helemaal niet maken, omdat het teveel is of niet wordt begrepen. Leerlingen weten hierdoor niet waar zij moeten beginnen en hoe ze om hulp moeten vragen.Om deze redenen helpt DeBijlesStudent jouw kind met het plannen en organiseren van hun schoolwerk.

schrijf je nu in voor huiswerkbegeleiding

Onze werkwijze:

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (3)

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (4)

Aanmelden

Via de website kunt u de leerling gemakkelijk aanmelden voor de huiswerkbegeleiding. U geeft aan met welke vakken de leerling moeite heeft en waar het accent op moet komen te liggen. Ook kiest u het abonnement dat bij u past.

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (5)

Telefonische intake

Binnen 24 uur neemt DeBijlesStudent contact met u op om de hulpvraag van de leerling te bespreken. Dit kennismakingsgesprek zal binnen een snelle tijd plaats vinden tussen de coördinator van de huiswerkbegeleiding en een ouder/verzorger.

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (6)

Kennismakingsgesprek

De coördinator van de huiswerkbegeleiding plant een kennismakingsgesprek met de leerling. In dit gesprek wordt besproken hoe de begeleiding in zijn werk gaat, wat er van de leerling verwacht wordt en wat de leerling van DeBijlesStudent kan verwachten. Ook worden doelen gesteld en een strategie besproken.

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (7)

Start Huiswerkbegeleiding

De leerling start met de begeleiding. De begeleiding vindt plaats in klasjes van minimaal 4 tot maximaal 6 leerlingen zodat er voldoende concentratie is. Een huiswerkbegeleider loopt rond om studievaardigheden te verbeteren, vakinhoudelijke vragen te beantwoorden, planningen te maken en het huiswerk te controleren en overhoren.

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (8)

Terugkoppeling

Ouders krijgen regelmatig een update over de voortgang van de leerling. De student die de leerling begeleidt schrijft een terugkoppeling over de begeleiding. Eens in de zes weken vindt een telefonisch evaluatie gesprek plaats, waarin de voortgang uitgebreider besproken wordt. Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over huiswerkbegeleiding

Tijdens de huiswerkbegeleiding werken de leerlingen in groepjes van 4 of 5 aan hun huiswerk. Elk groepje is gekoppeld aan een student die ze kan helpen met plannen, vragen kan beantwoorden en de voortgang monitort. De huiswerkbegeleiding kan plaatsvinden op een van onze locaties of digitaal. Elke week ontvang je per mail een terugkoppeling over waar jouw kind aan heeft gewerkt, hoe de werkhouding was en wat hij/zij eventueel thuis nog moet doen. Wil je liever individuele huiswerkbegeleiding, geef je dan op voor onze bijles dienst.

Tijdens onze huiswerkbegeleiding worden de leerlingen niet alleen geholpen met het maken van hun huiswerk. Ze krijgen ook hulp bij het plannen en organiseren van hun huiswerk. Tevens kijken we naar welke methode van leren het beste bij de leerling past. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de leerling makkelijker het huiswerk kan maken en meer tijd over zal hebben voor andere activiteiten.

Kijk op het inschrijfformulier voor de actuele locaties.

Het kan vanaf 2 dagen tot maximaal 4 dagen per week, afhankelijk van de locatie. Het aantal dagen voor jouw kind kan, in overleg, op een later moment worden bijgesteld.

De openingstijden van de huiswerkbegeleiding verschillen per vestiging. De specifieke tijden worden vooraf gecommuniceerd met de aanvrager van de huiswerkbegeleiding.

De tarieven voor huiswerkbegeleiding verschillen per vestiging. Kies je vestiging op het inschrijfformulier om de kosten te bekijken.

De tarieven voor huiswerkbegeleiding verschillen per vestiging vanwege factoren, zoals huurprijs en energiekosten.

Je kind komt op vaste dagen in de week naar de huiswerkbegeleiding. Met ingang van een nieuwe maand kan jouw kind wisselen van dagen. In overleg met de coördinator kan er worden gekeken naar de mogelijkheden om eerder een wissel te maken. Dit komt doordat wij de roosters per maand maken en wij daarbij rekening houden met de leerlingen die aanwezig zijn.

Ja, dat kan. Het is geen probleem als een leerling later aanschuift. Geef dit door aan de coördinator, zodat hij/zij er rekening mee kan houden. De coördinator neemt namelijk contact met jou op als jouw kind niet aanwezig is op de huiswerkbegeleiding.

Prijzen voor Huiswerkbegeleiding

De tarieven voor huiswerkbegeleiding bij huiswerkinstituut DeBijlesStudent verschillen per vestiging. Dit komt onder andere door verschil in huurprijs en energiekosten. Kies je vestiging op het inschrijfformulier om de kosten te bekijken.

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (9)

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (10)

Hoe betaal je onze huiswerkbegeleiding?

Betaling vooraf

We werken met betaling vooraf. Zo kunnen we onze dienstverlening concentreren op wat belangrijk is, aandacht en ondersteuning voor je kind. De huiswerkbegeleiding kan daarom starten vanaf het moment dat het bedrag van het maandabonnement op de rekening van DeBijlesStudent staat. Je kunt betalen via een bankoverschrijving of automatische incasso.

schrijf je nu in voor huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (11)

Waar geven wij huiswerkbegeleiding in Nederland?

  • Den Haag
  • Rotterdam
  • Breda
  • Groningen
  • Lelystad
  • Haarlem
  • Assen
  • Leidschendam
  • Scheveningen
  • Alkmaar
  • Middelburg
  • Leeuwarden
  • Wassenaar
  • Arnhem
  • Tilburg
  • Voorburg
  • Oegstgeest
  • Westland
  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Eindhoven
  • Apeldoorn
  • Katwijk
  • Leiden
Huiswerkbegeleiding voor elk vak, VMBO, HAVO en VWO (2024)

FAQs

Hoeveel huiswerk havo vwo? ›

De gemiddelde tijd die je op de HAVO aan je huiswerk moet besteden is 4,7 uur per dag; Volg je het VWO dan moet je rekenen op 5,7 uur huiswerk per dag.

Hoe duur is huiswerkbegeleiding Lyceo? ›

Lyceo huiswerkbegeleiding kosten

Lyceo huiswerkbegeleiding kost maandelijks gemiddeld €285 voor 3 dagen per week, €332 voor 4 dagen per week en €370 voor 5 dagen per week. Verder worden er eenmalig administratiekosten van €35 in rekening gebracht.

Kun je van 4 havo naar 4 vmbo? ›

Overstappen van havo 3 naar mavo 4

De overgang naar mavo 4 is alleen mogelijk als de leerling daar vanaf periode 3 bewust voor kiest en het inhaalprogramma voor mavo 4 voldoende heeft afgerond. Vooraf aan deze overstap vindt er altijd een gesprek plaats tussen de leerling en de teamleider van de mavo.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding? ›

Huiswerkbegeleiding betekent letterlijk: kinderen begeleiden als ze hun huiswerk maken. Meestal doen ouders dit. Het accent ligt vaak op intensieve hulp gericht op een correct resultaat. Derden kunnen deze taak tijdelijk overnemen van ouders of aanvullen.

Is vwo heel veel moeilijker dan havo? ›

Het vwo is niet veel moeilijker dan havo

De meerderheid vindt het vwo niet veel moeilijker dan de havo, al neemt de moeilijkheidsgraad wel iets toe naarmate je verder komt. Er wordt dieper op de stof ingegaan en je hebt meer inzicht nodig, ondervond Hugo.

Waarom hebben middelbare scholieren zoveel huiswerk? ›

Het lijkt noodzakelijk dat leerlingen een bepaalde hoeveelheid huiswerk geven , zodat ze de stof die ze leren echt kunnen begrijpen en toepassen . Natuurlijk hebben leraren misschien ook niet genoeg tijd om tijdens de les al het noodzakelijke werk te doen.

Wat kost huiswerkbegeleiding per maand? ›

Twee dagen in de week huiswerkbegeleiding volgen is meestal relatief duurder dan bijvoorbeeld vier of vijf keer in de week. Voor drie dagen in de week liggen de maandelijkse kosten rond de €250,-, met enkele uitschieters tegen de €300,- aan. Vijf dagen huiswerkbegeleiding in de week kan vanaf €330,-.

Wat verdien je als huiswerkbegeleider? ›

Het gemiddelde salaris voor een huiswerkbegeleider (m/v) in Nederland is € 14,62 per uur. 53 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 18 juni 2024.

Wie betaalt huiswerkbegeleiding? ›

Ouders betalen vaker voor huiswerkbegeleiding als hun kind op de middelbare school zit. Op de basisschool gaat het om 14% van de ouders, op de middelbare school kiest 34% voor betaalde hulp. Zij betalen hiervoor gemiddeld €175,- per maand.

Heeft vwo meer lesuren dan havo? ›

havo (5 jaar): 4.700 uur. vwo (6 jaar): 5.700 uur.

Is 3 uur huiswerk teveel? ›

Studenten Geestelijke Gezondheid

Ze suggereerden ook dat meer dan twee uur huiswerk per avond contraproductief zou zijn . Sommige deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg zijn het erover eens dat een hoge werkdruk inderdaad meer kwaad dan goed kan doen.

Hoeveel vakken van havo naar vwo? ›

Havo-leerlingen doen examen in zeven vakken, vwo-leerlingen in acht vakken. Bij dat achtste vak moeten de doorstromers dus een achterstand inhalen. In het havo-profiel cultuur en maatschappij (CM) is wiskunde niet verplicht. Op het vwo maakt wiskunde deel uit van ieder profiel, ook CM.

Hoeveel uur huiswerk krijgen middelbare scholieren? ›

“In een artikel in de Washington Post uit 2020 beschreef Denise Pope wat ze leerde uit een onderzoek onder meer dan 50.000 middelbare scholieren: gemiddeld maken ze 2,7 uur huiswerk per avond . Dat betekent dat je niet meer op de trampoline kunt spelen, niet meer kunt fietsen of enig ander facet van het leven kunt ontdekken.”

Top Articles
Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica
Manicure – Milano Nail Spa The Height
Monthly Weather Calendar
Car Parts Open Now
Champion Our Cause Wow
Circle L Bassets
Nook Glowlight 3 Case
Bank Of America Operating Hours Today
Dealer 360 Login Generac
Nextdoor Myvidster
2013 Chevy Sonic Freon Capacity
Browse | Obituaries | Enid News and Eagle
Spanish Flower Names: 150+ Flowers in Spanish
As Trump and Harris spar, ABC's moderators grapple with conducting a debate in a polarized country
Aspen Portal Amherst Ny
O'reilly Auto Parts Near Me Open Now
Craigslist Manhattan Ks Personals
Downloadhub Downloadhub
Satta King Peshawar
Food Universe Near Me Circular
Craigslist Richmond Ky Cars
Ipayonline Azsdu Net
Vegamovies Marathi
Neos Urgent Care Springfield Ma
Check Subdomains Of A Domain
25+ Twitter Header Templates & Design Tips - Venngage
R Toronto Blue Jays
Iehp Dr List
Does Dollar General Have Humidifiers
Royal Carting Holidays 2022
The 7 Cs of Communication: Enhancing Productivity and Effectiveness
Craigs List Waco
619-354-3954
Wells Fargo Hiring Hundreds to Develop New Tech Hub in the Columbus Region
Craigslist General Fresno
100K NOTES - [DEEPWOKEN - DEEP WOKEN - ROBLOX] | ID 217435304 | PlayerAuctions
Vance Outdoors | Online Shopping for Firearms, Ammunition and Shooting Accessories
Con Edison Outage Map Staten Island
Rage Of Harrogath Bugged
Puppies For Sale in Netherlands (98) | Petzlover
6173770487
Rubmd.com.louisville
Montefiore Email Outlook Login
Arrival – AIRPOWER24 6th – 7th Sept 24
Exposedrealfun Collage
Obituary Sidney Loving
Victoria Maneskin Nuda
Wyoming Roads Cameras
Poopybarbz
Mcknet Workday
Jailfunds Send Message
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6391

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.